Most akkor hizlal a kukorica, vagy sem? Lesz tőle narancsbőröm, vagy sem?
2021. október 08. írta: Kornizzy

Most akkor hizlal a kukorica, vagy sem? Lesz tőle narancsbőröm, vagy sem?

Sok városi legenda kering a kukorica körül. Épp ezért kevés ilyen megosztó étel létezik. Vannak akik imádják, vannak akik utálják, vannak akik félnek tőle.  De mi az igazság, tényleg nem lehet enni diéta alatt? Képes a kukorica önmagában narancsőrt okozni? 

new_d78_6804.jpg
 

A legjobb ha az alapoknál kezdjük.

Mi okozhatja az elhízást?

A testünk, akkor kezd el raktározni, amikor több kalóriát viszünk be, mint amennyit elégetünk. De vannak tényezők, amiktől a felesleges kilók könnyebben felszaladhatnak. Ilyen például a rossz alvás, az ülő tevékenységek és a túl sok feldolgozott vagy cukros étel.

Mi a helyzet a narancsbőrrel?

"A cellulit tulajdonképpen a bőr alatti zsírsejtek bőrön megjelenő és jól látható kitüremkedése. A zsírszövet közötti rostok a bőrt a mélyebb rétegek, az izomzat felé húzzák, ezáltal a bőr hepehupás, a narancs felszínéhez hasonló tapintású lesz. A narancsbőr leggyakrabban a fenék és a comb tájékán jelenik meg, mert itt vannak a legnagyobb zsírdepók, ám előfordulhat mellen és a hason is" - mondta Szemerey doktor.

Néhány egyszerű lépéssel - például a tudatos étkezés, a testmozgás és a teljes értékű élelmiszerekre való összpontosítás - segíthet a narancsbőr lefaragásában és az általános egészségi állapot javításában.

 

kicsi_woman-feet-standing-weight-scale-wooden-background.jpg

Akkor miért hiszik az emberek, hogy a kukoricától hízni fognak?

Alapjában nincs olyan étel ami hizlalna, mindig a mennyiség a lényeg. Egyértelmű, hogy a több kalóriát tartalmazó ételekből kevesebbet lehet enni, így az kevés kalóriát tartalmazókból többet. Ez igaz a kukoricára is, ha tésztával esszük, magas kalóriatartalmú öntettel, az nem fog pozitívan hatni a diétánkra.

Egy sima kukorica körülbelül 100 kalóriát tartalmaz, hasonlóan az almához.  A benne lévő keményítőnek köszönhetően, testünk csak lassan tudja megemészteni. A kukorica adagonként közel 3 gramm rostja segíthet abban, hogy hosszabb ideig jóllakottnak érezzük magunkat, így kevésbé valószínű a túlfogyasztás. 

 newd78_7104.jpg

Sokan azt hiszik magas a cukortartalma. Tény, hogy a kukorica egy édes zöldség. De azt tudtad, hogy a csemegekukoricában csak fele annyi cukor van mint a banánban és körülbelül harmad annyi mint egy almában? Még a répában is több gramm cukor van adagonként, mint a kukoricában.

A magas cukortartalmú kukorica mítosz részben a kukoricafajtákkal kapcsolatos némi zűrzavarnak köszönhető. A magas fruktóztartalmú kukoricaszirup, dextróz, glükóz és egyéb édesítőszerek a szántóföldi kukoricából származnak, amely gyakorlatilag ehetetlen alapanyag, amelyet az állattáplálástól kezdve az etanolig sok helyen felhasználnak. Ezek az erősen feldolgozott édesítőszerek nem hasonlítanak a természetes cukrokhoz, amelyeket a csemegekukorica tartalmaz.

A csemegekukorica szénhidrátjai egészséges, növényi eredetű, összetett szénhidrátok, amelyek fontosak az étrendben az anyagcsere- és fizikai folyamatokhoz szükséges energiatermeléshez. A szénhidrátok táplálják az agyat, a szívet, a vesét és az idegrendszert.

 uj_cute-couple-kitchen-lady-white-t-shirt-pair-home-eat-boiled-corn.jpg

Kukorica a fogyásért

A kukoricában található magas élelmi rosttartalom segíthet a testsúly kezelésében az emésztés lelassításával. Ez megakadályozhatja a későbbi túlevést vagy nassolást. A Harvard Health Publishing szerint, naponta 30 gramm rost fogyasztása segíthet a fogyásban.


A kukoricában lévő szénhidrátok a glikémiás index vagy a GI szerint 55 és 60 között vannak. A GI egy rangsor arról, hogy egy szénhidrátos élelmiszer milyen gyorsan emeli a vércukorszintet. Az 55 vagy annál alacsonyabb minősítés alacsony értéknek minősül.

Összefoglalva

Akárhogy is eszik, a kukorica rendszeres helyet érdemel az étrendjében. Egészséges, tápláló, alacsony zsírtartalmú 
csemegekukorica luteinnel és zeaxantinnal  és antioxidánsokkal van feltöltve, amelyek két fitokemikáliát tartalmaznak, amelyek elősegítik az egészséges látást. Amellett, hogy segít a fogyásban, a kukorica oldhatatlan rostja jó baktériumokat táplál a bélben, ami elősegíti az emésztést és rendszeres. Dobjon be egészséges mennyiségű B -vitamint, valamint vasat, fehérjét és káliumot, és kap egy édes csomagot

A bejegyzés trackback címe:

https://kornizzy.blog.hu/api/trackback/id/tr5916708514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása