Hogyan válassz egészségesebb nassolnivalót?
2021. szeptember 30. írta: Kornizzy

Hogyan válassz egészségesebb nassolnivalót?

A gyakori nassolás – akár unalom, megszokás, szorongás vagy éppen a boldogság miatt könnyen nem kívánt plusz kilókhoz, centikhez vezethet.

Ez sokak számára ismerős élmény a pandémia kapcsán is, hiszen sokan ekkor híztak meg, és nehezen tudják leadni a felesleget.

 

d78_6648.jpg

A nassolást, csipegetést azonban át lehet egy kicsit „keretezni”. Nem az a cél, hogy bűntudatod legyen minden egyes falat után, hanem az, hogy ha eszel, akkor a finomságok a tested számára értékes tápanyagokkal is szolgáljanak. 

Ehhez szükséged lesz egy kis extra odafigyelésre, hogy megfelelően válaszd meg azt, amit két főétkezés között megeszel. Emellett tudatosságra is, hogy ne érjenek váratlanul azok a helyzetek, amikor hirtelen megéhezel, vagy csak úgy ennél valamit.

Tárazz be olyan nassolnivalókból, amiket egy tízórai vagy uzsonna keretében fogyasztasz el, nem pluszban csipegeted a napi étkezéseiden felül.

Miket válassz?

A cél az, hogy az energia mellett, amit a szénhidrátok, zsírok, fehérjék adnak, laktató rostokkal, vitaminokkal, ásványi anyagokkal is ellásd a tested a kisebb étkezésekkor. Nem kell tápanyagtáblázat, csak kövesd az alábbi tippeket!

d78_7862.jpg

  • Vágj fel, magozz ki előre egy kis tálkányi friss, nyers zöldséget vagy gyümölcsöt a szezonnak megfelelő fajtákból! Ezeket el is viheted magaddal egy jól záródó dobozban, így kéznél lesznek. A zöldségekhez készíthetsz fűszeres mártogatóst natúr joghurttal, krémjoghurttal.

  • Mérj ki egy kis maréknyi, nem sózott olajos magvat! Mivel nagyon etetik magukat, ezért fontos az előre kiadagolás, különben könnyen „eltűnhet” egy egész zacskó is percek alatt.
  • Ha szereted a chipseket, akkor próbáld ki a zöldségekből, csicseriborsóból, lencséből készült változatokat is! Ezek sem feltétlenül só- és olajmentesek, de a klasszikus burgonyachipsnél jóval kevesebbet tartalmaznak ezekből. Rostokból azonban annál többet, így egy fokkal jobb választást jelentenek.

  • Az aszalt, szárított, de nem kandírozott gyümölcsök is szóba jönnek, de ezekből is elégedj meg egy kis marékkal!

  • Ha neked is rohanósak a napjaid akkor feltankholhatsz gyorsfagyasztott, rostdús kukoricasnackből a Kornizzy-ből is. Megmentheti a napodat, mivel pár perc alatt elkészül a mikróban.

Találtál kedvedre való tippet a fentiek között? Írd meg kommentben, Te mit szeretsz még ropogtatni!

A bejegyzés trackback címe:

https://kornizzy.blog.hu/api/trackback/id/tr116702232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása